Toyota gaat patenten hybride wagens vrij beschikbaar stellen

Written by Daniel van Herck :: [Thursday, 11 April 2019 09:44]
Created Thursday, 11 April 2019 Hits 141 views

Toyota wil de populariteit van hybride wagens doen toenemen en geeft daarom concurrenten de kans om hun technologie te gebruiken.

Toyota gaat patenten hybride wagens vrij beschikbaar stellen - TechPulse

Autofabrikant Toyota heeft vandaag bekendgemaakt dat het de wereld toegang gaat geven tot zijn patenten voor hybride wagens en dat tot in het jaar 2030. De technologie van Toyota mag gebruikt worden zonder dat er royalties moeten betaald word.

Toyota blijft hybride transportmogelijkheden belangrijk vinden, zelfs ten tijde dat de populariteit van volledig elektrische voertuigen (EVs) aan een opmars bezig is. Met deze zet hoopt de fabrikant dan ook hybride wagens te promoten als dé brug tussen klassieke wagens en EVs.

Toyota is in het bezit van bijna 24.000 patenten. Dat gaat dan van motoren tot batterijen en alle onderdelen die je je maar kan bedenken. Toyota is ook de producent van de razend populaire Prius, waarvan er al meer dan 13 miljoen exemplaren de deur uitgingen sinds de introductie ervan in 1997.

Toyota liet in een persbericht weten dat het veel verzoeken tot informatie krijgt over sommige van hun elektrische systemen en vindt dan ook dat het tijd is om op het vlak van hybride wagens te gaan samenwerken.

Source:
Techpulse